5 דרכים מוזיקליות להעביר את יום כיפור
יום כיפור מציב מדי שנה אתגר לאתאיסט - איך לכל הרוחות להעביר אותו מבלי להשתעמם. טיול אופניים בנתיבי איילון? מרתון החמישייה הקאמרית? בריחה לאמסטרדם בדקה ה-90? אני מציע לעבור את יום כיפור עם מוזיקה.
1. חקירת מה בשקית שלי
בקליפורניה יש רשת חנויות תקליטים לאספנים כבדים בשם Amoeba. הם יצרו סדרת יוטיוב בשם What's In My Bag בה מוזיקאים, ולפעמים שחקנים, מסתובבים בחנות ובוחרים מוזיקה וסרטים על חשבון הבית. צלמי אומיבה מחטטים להם בשקית וחושפים את הבחירות שלהם.
מרתק לראות איזה מציאות הזויות יש בחנויות ואת אלה ששולפים אותם - מסולן דפש מוד דייב גהאן ועד שרה סילברמן. התוכנית נותנת הזדמנות להכיר אלבומים וסרטים שבחיים לא שמעתם עליהם, ואז לשמוע/להוריד אותם בטאב חדש בדפדפן.
בעקבות התוכנית גיליתי, למשל, את אמן האמביינט Wolfgang Voigt ואת סדרת הסרטים המצוירים של DC על באטמן וסופרמן. נרשמתי לערוץ ואני ממשיך לעקוב אחרי שקיות הקניות באומבה.
2. האזנה ל-1001 אלבומים שחייבים לשמוע לפני שמתים
כמה כתבים יומרניים פרסמו ספר עם 1001 אלבומים שחייבים לשמוע לפני שמתים. תחנת רדיו חביבה ברומניה שמה פס על זכויות יוצרים והעלתה את כל האלבומים להאזנה.
אם עושים את האריתמטיקה הפשוטה מגלים שאי אפשר לשמוע את כולם ביום בודד. יש ביום כיפור 25 שעות. אם אורך של אלבום ממוצע הוא 30-40 דקות יש זמן לשמוע 38-50 אלבומים, חלקם מתוך שינה.
אפשר להתמקד בתקופה, סגנון, לבחור אלבומים לפי העטיפות, ללכת על אלה שתמיד רציתם לשמוע, או על שאפל ידני. הפוסט הזה למשל נכתב לצלילי האלבום Cosmo's Factory של להקת הבלוז-רוק הדרומית Creedence Clearwater Revival. סיימתי אחד, נשארו עוד 1000.
3. מרתון הופעות חיות
ביוטיוב יש שפע מטורף של הופעות חיות. איך מוצאים אותן? יש כמה דרכים.
קודם כל לפי שמות פסטיבלים ושנים. למשל, חיפוש Glastonbury 2013 מעלה הופעות של Arctic Monkeys ו-Foals תודות ל-BBC. נסו לחפש גם iTunes festival.
אם רוצים וינטג' נסו תוכניות טלוויזיה של הופעות חיות. חיפוש Rockpalast תחשוף הופעות מהאייטיז של הסמית'ס והפוליס בטלוויזיה הגרמנית, Old Grey Whistle Test יתן לכם את לינרד סקינרד ובלונדי, ו-Later With Jools Holland ייתן הופעות עדכניות בעיקר של אמנים בריטיים.
אפשר כמובן לנסות את שם הלהקה האהובה עליכם בצירוף המילים live ו-hd.
4. רוקומנטריים
עכשיו כשיש סוף כל סוף זמן אפשר לשקוע בספה כדי לראות רוקומנטרי איכותי ולהרשים את החברים בטריוויה מוזיקלית חדשה בצאת יום כיפור.
תוכלו, למשל, ללמוד איך דור של מוזיקאים גרמניים מצא דרך חדשה הרחק מהעבר האפל שלהם ומהמערב ויצר את הקראוטרוק. או אולי איך זה להיות הסולן, הגיטריסט, המתופף, או האחר ברוקומנטרי המעולה I'm in a Rock'n'roll Band.
בשביל למצוא עוד מחפשים "music documentary" או טוענים איזשהו רוקומנטרי ומסתכלים בצד על מה עוד יוטיוב ממליץ לראות. רעיון אחר - לחקור את הרוקומנטריים ששודרו בעבר בדוקאביב ולצאת למסע הורדות.
5. חפירות נוסטלגיות בפודקאסטים
רק ב-iCast יש כמויות אדירות של פודקאסטים, בין אם ארכיונים של תוכניות רדיו או פורמטים שמיועדים לאינטרנט. מה עם 100 פרקים של למרות הכל - סיפורו של הרוק הישראלי? או סיכומי העשור של הקצה?
האזנה וצפייה מהנה!
הו, אחלה המלצות, ואף מספיקות לכמה ימי כיפור ברצף. תודה!
נהדר. אבל למה להשתעמם ביום כיפור? זה היום הכי טוב בשנה.
וקרידנס אדירים.
וגם, את הסרט 'חייב לזוז', כבר ראית?
שנות ה 2000, המאה ה 21 , כל אחד חולם על הגד'טים החדשים ביותר. כבר שנים שמדברים על בתים חכמים , כבר ניסו בעבר ועדיין מנסים להוציא רסיברים שיכולים לתת מענה לכמה חדרים …מוסיקה לכל חדר בבית … העניין ישנו אבל מסורבל ויקר ביותר .שלטים לומדים שיחליפו את כל השלטים המפוזרים של עשרות המכשירים שלנו , מקרנים, מסכים שטוחים , מחשבים אשר מחליפים לנו את ספריית DVD ומאכסנים את כל הסרטים אשר אנו מורידים מהאינטרנט ועוד ועוד.החלום שלי זה לשבת בחדר בודד עם מערכת הסטריאו שלי השלט היחיד ביד ובלי שום דבר אחר ופשוט לשמוע שעות על גבי שעות של מוסיקה .מבלי לקום .עם השנים אספתי כמויות מדיה מטורפות מאלפי תקליטים , קלטות , ומסוף שנות ה 80 גם דיסקים .כמויות הסטנדים שנערמו כבר תפסו כל פיסת מקום בבית, התקליטים חלקם בארוניות יעודיות חלקם בארגזים במחסן ועל הקלטות אין כבר על מה לדבר .